Politica de returnari

*Din textul "Termen si conditii" se citeaza:

 

12. DREPTUL LA RETRAGERE – Persoane fizice:

Conform OUG34/2014, cumparatorul isi poate exercita dreptul de retragere din CONTRACT in termen de 14 zile de la intrarea in posesie a produselor.

Cumparatorul trebuie sa notifice Vanzatorul in scris asupra deciziei de renuntare la cumparare, trimitand un e-mail la adresa: contact@radiodata.ro, urmand a primi un raspuns din partea departamentului abilitat si un numar de retur in maxim 2 zile lucratoare.

Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia, se va face in cel mult 14 zile de la data primirii notificarii in scris a deciziei Cumparatorului de returnare a produsului, conform OUG34/2014. Vanzatorul poate amana rambursarea sumei, pana la primirea fizica a produselor returnate sau pana la primirea unei dovezi ce indica faptul ca produsul a fost expediat.

In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care Cumparatorul opteaza pentru un produs mai ieftin, Vanzatorul va restitui diferenta. www.radiodata.ro va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Cumparatorul a returnat produsul cumparat initial si numai daca acesta indeplineste conditiile de returnare conform OUG34/2014.

Restituirea contravalorii produsului returnat, precum si restituirea diferentei in cazul inlocuirii produsului cu unul mai ieftin, se va face prin transfer bancar. Pentru asta, avem nevoie de contul IBAN al Cumparatorului.

Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor, nu se poate efectua in urmatoarele cazuri:

Produsele care prezinta modificari fizice, loviri, ciobiri, zgarieturi, urme de folosire, interventii neautorizate, etc.

Furnizarea de Bunuri/ Servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere.

Furnizarea de produse personalizate in mod clar dupa specificatiile Cumparatorului.

Conditii de returnare a produselor:

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, sa nu prezinte deteriorari, fara urme de uzura si sa contina urmatoarele:

Ambalajul si cutia originale ale produsului (in starea in care a fost livrata);

Etichetele intacte;

Accesoriile complete;

Sigiilele complete (daca este cazul);

Documentele aferente achizitiei (manuale de utilizare, certificat de garantie, documente fiscale, etc).

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate. 

Coletul cu produsul returnat trebuie insotit de urmatoarele informatii:

Numar de retur;

Expeditor;

Adresa;

Destinatar;

Adresa;

Numar de telefon;

Cont Bancar;

Banca;

Toate costurile cu returnarea bunurilor/ inlocuirea bunurilor cad in sarcina exclusiva a Cumparatorului.

NU beneficiaza de dreptul de retur conform OUG34/2014 produsele comandate online, dar care au fost ridicate de la sediul, intrucat nu se considera comert la distanta, adica fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si Cumparatorului.

In cazul in care Cumparatorul nu respecta conditiile din "Dreptul la Retragere", Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor. 

Nota: Produsele returnate se trimit prin curierat rapid, iar costul de livrare este suportat de Cumparator. Coletele trimise cu plata ramburs sau cu alte taxe de achitat de catre www.radiodata.ro, nu vor fi ridicate.

Coletele trimise fara obtinerea unui numar de retur in prealabil, nu vor fi acceptate.

Dreptul la retragere a fost intocmit in conformitate cu OUG34/2014 privind drepturile consumatorilor online, pe care o gasiti in intregime aici. 

Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

13. DREPTUL LA RETRAGERE – Persoane juridice:

Pentru ca ne pasa de toti clientii nostri, www.radiodata.ro ofera si persoanelor juridice posibilitatea returnarii produselor, chiar daca legea nu prevede nimic in aceste sens. 

In acest caz, termenul de retragere este de 2 zile calendaristice.

Cu exceptia termenului de retragere, toate celelelate prevederi din sectiunea " DREPTUL LA RETRAGERE – Persoane fizice", raman valabile. 


Magazin Statii Radio CB Profesionale || Radio Data Services © 2024